27 April 2009

Fixa biffen och få en guldstjärna i himlen

Liksom på alla jobb sitter man på måndagsmorgonen vid fikat och diskuterar helgens bravader.

Jag: Jag är så sjuuuukt nöjd! Jag var på loppis i fredags och gjorde värsta fynden, en 40-tals soffa, en 60-tals lampa och massa annat krafs som inte är krafs för mig. Och så fick jag blomsterbud...från min nya arbetsgivare...jättefina...Och så har jag köpt bil också....och gjort en budget...och just ja, Chipsets matte kom förbi med vin och choklad. Kontenta: Jag är sjuuuukt nöjd med helgen. Så nu kommer väl typ min konferens på onsdag gå åt fanders. Hehe.

Och vad händer? Jo, självklart hoppar en av föreläsarna för konferensen av och helt plötsligt står jag med 1 timmes hål i schemat. Det där med karma alltså... Darn.

Min överpositiva attityd till livet går in i försvarsställning: Men herregud, du fixar biffen flicka lilla! Prata är du ju duktig på. Och en timme av en livstid är ju typ som en piss i havet. Och vad gör väl det om du råkar pladdra goja nån timme eller två, du slutar ändå att jobba här om tre dagar!

Ja, typ så la jag fram förslaget till chefen som tyckte jag löste problemet på ett alldeles ypperligt sätt. Nu ska jag försöka bättra på min karma genom att baka kaka till 50 pers på jobbet.

No comments: