18 December 2006

Att "idyllisera" till en helhet

Jag tillbringade min helg i ett mindre västkustsamhälle. Ett samhälle med små små vita hus, nästan som dockhus, och med havet kluckandes några hundra meter därifrån. En idyll. Där har min kära syster och hennes hjälte köpt ett hus. Ett litet hus, men charmigt som attan, till och med en trädgård där ett äppelträd växer och allt. En pärla i en sommaridyll. Visserligen är det vinter nu, jul nämare bestämt. Men jag måste säga att idyllen håller i sig hårt Och jag kan inte annat än le åt bilden på en solnedgång över havet en decemberdag som ploppar upp i min inre biograf.

Där, mitt i idyllen, tillbringade jag som sagt min helg. Med rollern i högsta hugg har jag lyckats måla tak som en toka! För det lilla lilla huset höll inte samma mått som idyllen runt omkring och jag tror jag nöjer mig med att säga att det behövdes både en målarburk och några spikar för att "idyllisera" till en helhet.

Julklappar fick jag också! Damien Rice och strumpor ville systera mi utrusta mig med inför Englandsskrällen. Så när jag längtar hemmåt ska jag ta på mig strumporna, lyssna på Damien och tänka på när jag rollade tak som en toka, helgen före jul 2006.

Och från Alperna skickar mr M mms på snöklädda bergstoppar.

Imorrn ska jag baka lussekatter, handla julklappar och försöka hissa julstämningen på topp.

No comments: