100 g smör
2 ½ dl mjölk
25 g jäst
½ tsk salt
3 msk socker
8 ½ dl vetemjöl
1 ägg
200 g mandelmassa
2 dl mjölk
Vispgrädde
Hallon
Florsocker
2 ½ dl mjölk
25 g jäst
½ tsk salt
3 msk socker
8 ½ dl vetemjöl
1 ägg
200 g mandelmassa
2 dl mjölk
Vispgrädde
Hallon
Florsocker
Detta receptet räcker till 1 stor, 10 medelstora, 20 små eller 30 minisemlor.
Då undrar jag, hur stor är den stora?? Det hade varit spännande att testa, men jag tar det säkra före det osäkra och körde på 15 normalstorlekssemlor. Och hallonen har man till grädden så att den får fin rosa färg och slipper smaka sådär "gräddigt". Semlor får man äta preciiiis hela februari, hur många man vill. Det är lite som att man faktiskt får fira jul hela december. Och när det är påsk så får man äta påskgodis hela mars och hela april (eftersom påsken tenderar att hoppa runt i almanackan). Det är regler som jag följer slaviskt.
No comments:
Post a Comment