20 October 2008

En fönstertittare

På söndag bli're natta eller rättare sagt, vintertid. Enda fördelen jag kan komma på med det är att det kommer vara skymning när jag går hem från jobbet och då kan man smygkika in genom fönster. Nu låter det som om jag är en mycket otäck person; det är jag inte. Däremot tycker jag det är lite roande att titta på hur andra människor inreder sina hem och det är betydligt lättare att att spionera diskret så länge det är mörkt ute. Här, i den typiska småstaden där jag befinner mig om veckodagarna, har jag dragit slutsatsen att inredningsfantasin är något begränsad. Om jag nu trampar någon känslig på tårna så ber jag så mycket om ursäkt, men det värsta jag vet är den här modernistiskt symetriska inredningsstilen där panelgardiner, höga fyrkantiga krukor med orkidéer och massproducerade bordslampor.

Men så här ligger det till i min värld:
~ Panelgardiner kan knappast bli mycket mer "kontor" eller "sjukhus".
~ De massproducerade lamporna var säkerligen svindyra vid inköp men jag anser att de är tråkiga och saknar karaktär.
~ Jag förstår varför alla har fyrkantiga krukor eftersom det har varit standardsortiment på Åhlens och det enda blomsteraffärer har sålt på sistone.
~ Det är inget fel på okidéer. Tvärtom! De är otroligt vackra, lite för vackra för att vara så "vanliga".

Men det är väl för tur att smaken är som baken och att det nu finns de som tycker en kombination av ovanstående gör hemmet trivsamt. Jag föredrar bara lite mer "själ"; lite mer personligt; ett hem som inte ser ut som alla andra.

No comments: