31 March 2009

Sommarstugan

Jag kan inte låta bli att sitta och klura och pussla och fundera ut hur jag vill ha det i den nya lilla lägenheten i det lilla pitoreska kustsamhället. Det känns lite som om jag införskaffat mig en sommarstuga. Jag har ingen aning om hur den ser ut (har bara sett en planritning), men det ska tydligen vara relativt nytapetserat. Och trivs jag inte med det så får jag själv tapetsera och bostadsbolaget står för material. Jag kan välja om jag vill ha badkar eller dusch, men när nordanvinden viner runt husknuten till hösten och jag är alldeles ensam där uppe kan det vara ganska så najs att kunna bada bubbelbad och lyxa till det en aning.

Så sent som förra helgen klagade jag på att lägenheten i Göteborg är lite övermöblerad och jag har trollat bort en del saker och ställt upp på vinden. Nu helt plötsligt räcker inte möblerna till då jag ska möblera upp en nästan exakt lika stor lägenhet.

- Säng: tror jag att jag kan fixa. Det är en ruggigt trist grej att köpa annars. Helst vill jag ha en 120-säng så att man kan sova två i den.
- Matbord och fyra stolar i teak till köket har pappa lånat ut till mig.
- Jag hade tänkt införskaffa mig en bäddsoffa så att de som kommer och hälsar på i sommarstugan kan sova. Synd som skam bara att bäddsoffor ska vara så gräsligt fula. Antingen det eller att de kostar skjortan. Men "Lillberg" från Ikea är ganska så stilren och snygg faktiskt. Ingen aning hur skön den är, men den kostar ju ändå 2000 kronor (om man vill ha den i svart stomme - och det vill man faktiskt) och man tycker ju att nån slags komfort borde inkluderas i priset.
- Och eftersom det är en etta hade jag tänkt skärma av sängen en aning. Det kan man lätt göra med "Expedit bokhylla" från Ikea. Och för att matcha tänkte jag köpa "Expedit hylla" och lägga ner som tevemöbel. Fast å andra sidan har jag klagat lite över vårt röda "PS-skåp" som vi har som tevemöbel i Göteborg. Kanske borde man flytta den till sommarstugan och köpa ny till Göteborg istället?
- Mattan likaså. Den som vi har i sovrummet ska bytas ut mot en ny och den gamla återanvänds i sommarstugan.
- Nån badrumsmöbel för förvaring kanske?
- Lite lampor och lite piffelipuff.
- Textil och mysiga kuddar!
- ...och kanske lite mindre roliga, praktiska saker som typ potatiskskalare...


Det här blir fina fisken!

No comments: