22 March 2009

Ska vi byta grejor med varann?

Hej jag heter Åsa och jag är materialist.
Älskar är ett starkt ord men jag älskar kläder.
Det är egentligen ganska hemskt och jag blir nästan mörkrädd när jag tänker på det. Men fina kläder gör mig lycklig.

I morse på Tyra Banks show pratade de med och om kvinnor med köpberoende. Kvinnor som slängde ner whatever they could get i shoppingvagnen utan att snegla på varken prislapp eller funderade över om de egentligen behövde varan i fråga (man kanske bör ifrågasätta spontanshoppandet av tre brödrostar på rea när man redan har två som står hemma). Jag kan med handen på hjärat säga er att, riiiiktigt så illa är det faktiskt inte för mig. Tack och lov, borde kanske tilläggas. Nog för att jag kanske köper mer kläder än vad jag egentligen behöver i realiteten. Men kläder är roliga och jag använder minsann varenda ett som jag köper.

Vid lucia gjorde jag första räden i garderoben och rensade ut en stor IKEA-kasse med kläder som hamnat i skymundan och som jag nu tycker känns tråkiga och ledsamma. För några veckor sedan drog jag gränsen lite längre och rensade ur ytterligare.

Men miljövetare som man är gillar jag tanken av att återvinna. Och eftersom jag och mina flickor alltid går och suktar efter varandras kläder så anordnade vi idag en bytesaktion; en klädbytardag. Något som har resulterat i att tre klänningar, tre kjolar, en t-shirt, en tröja och en annan moj har fått flytta ut från L och L:s garderober och in i min. Jag är så sjuuuukt nöjd.

Fler klädbytardagar åt folket!

No comments: