13 May 2007

Rosa födelsedagsmuffins och schlagerhysteri

Bara att förklara för vår kanadensiska vän vad schlager är tog en hel dag. Och när vi ändå var i farten passade vi på att skryta om de svenska schlager-framgångarna genom åren. Vi ville visa vår kanadensiska hur en äkta schlager går till väga, men istället för stolthet känner jag mest för att borra ner huvudet i sanden. Ändå är det ganska skönt att sitta på en bar i ett annat land och känna sig sjukt nationalistisk men gin och tonic och massor med rosa glammiga muffins med silverkulor på. För idag är Fannys födelsedag (hurra hurra hurra).

Nog för att de östeuropeiska länderna håller stenhårt ihop, men det fanns betydligt bättre bidrag som kunde vinna framför ett bidrag, som enligt fröken C, är en blandning mellan Uggla och Harry Potter. Ola Salo skötte sig däremot exemplariskt och det är bara att konstatera att resterande delen av euoropa (förutom Norge och Danmark) inte har något vidare musiköra (i schlager-mått mätt så att säga). Jag passar även på att ge Finland en elegant känga för att enbart ge oss 2 (TVÅ) poäng. Deux point. Medan vi, låt oss tala sanning och säga: av ren barmhärtighet, gav bort vår enda och värdefulla 12a (TOLVA) till finnarna. De borde skämmas.

Som svensk kunde vi i alla fall klappa oss någorlunda för bröstet eftersom vi (med god marginal) brädade England, vilket inte var lika uppskattat av alla och det var både en, två och många 'fuck off'-kommentarer som snurrade i luften medan vi hurrade för de få poäng vi lyckades skrapa ihop. HA! Att vissa britter frågade sig varför Sophie Ellis Bexter tävlade å Sveriges vägnar tolkar jag som en komplimang och fnissar gladeligen åt det brittiska bidraget och 'we're ready for suck off'. Humor!

Eftersom man i ett tidigt stadium kunde konstatera den östeuropeiska pakten gick jag över att heja på Ukraina. Deras flagga är ändå blå-gul och det fanns en liknande julgransstjärna att köpa på ikea förra året. Helt klart en hit som kommer hamna på You Tube i olika versioner.

Schlager är helt klart nånting att blogga om.

No comments: